Биофийдбек терапии с ЕЕГ апарат

  В педагого-логопедична практика Азбукарче се предлагат биофийдбек терапии с ЕЕГ апарат Дигитрак–Елмико 15 за деца и възрастни.

    Същност на биофийдбек терапията с ЕЕГ

            Чрез електроди, които се поставят на главата на пациента, се приема ЕЕГ сигнал, който се визуализира в реално време на екрана на терапевта, а пациентът вижда на отделен екран qЕЕГ /спектрален анализ/ параметрите на вълните във вид на мултимедийна игра. Той трябва волево да променя тези параметри под ръководството на терапевта до осъзнаване и контрол върху тях.

            Генерираните от мозъка вълни се измерват в различни честоти и амплитуди. Това са вълните Делта, Тета, Алфа, СМР, Бета и Бета2. Балансът между тях показва готовността на мозъка да научава новата информация, да внимава, да релаксира и да контролира емоциите.

            Състоянията на стрес, притеснение, страх, паник атаки, агресия са и в резултат на дисбаланс между бавните и бързи вълни.

            Усилвайки вълните, които е необходимо да се увеличат и спирайки прекалено високо генерираните, се подобрява функционирането на мозъка, което се изразява в подобрена концентрация, умения за контрол върху стреса и безсънието, повишена мотивация, постига се психическо равновесие.

Всички права запазени

За контакт с нас

Имате въпроси? Позвънете ни на  0889708825 или ни пишете на praktika.azbukarche@gmail.com

Следвай ни