Велики дислексици

„Трябваше да се упражнявам върху това, как да задържам вниманието си. Така се научих да си представям какво чета, за да мога да го разбера.”

Tом Круз, актьор

„През цялото ми време в училище аз бях до голяма степен обезкуражен. Не е приятно да се чувстваш изцяло превъзхождан и да си най-отзад още при началото на състезанието.”

Уинстън Чърчил

„Погледите, втренчването, подигравките… Аз исках да покажа на всички, че мога да се справям по-добре и също така, че мога да чета.”

Маджик Джонсън, баскетболна легенда

“Никога не четях в училище. Имах ниски оценки по някои предмети и много добри и отлични по други. През втората седмица на 11 клас аз напуснах училище. Когато ходех на училище ми беше много трудно. Почти всичко, което трябваше да науча, аз го учех слушайки го. В моите рецензии винаги пишеше, че не оправдавам потенциала си.”

Шер

„Учителите ми казваха, че съм малоумен, баща ми казваше, че съм глупав и аз едва ли не реших, че съм кретен.”

Томас Едисон

 Велики дислексици

Моцарт, Д. Айзенхауер, Джон Ф. Кенеди, Робърт Кенеди, Уинстън Чърчил, Алберт Айнщайн, Паул Ерлих, Нилс Бор, Чарлз Дарвин, Томас Едисон, Александър Бел, Леонардо да Винчи, Огюст Роден,Агата Кристи, Ханс Кристиян Андерсен, Уолт Дисни, Шер, Упи Голдбърг, Дани Гловър, Грег Луганис, Том Круз,Джей Лено, Рокфелер

 „Докато бях най-глупавото дете в класа никога не ми се е налагало да се опитвам и да бъда перфектен, така че винаги съм бил щастлив като писател, който се забавлява. Това е по-лесното място, откъдето можеш да започнеш.“

Стефан Канъл , писател и продуцент

„Децата се забавляваха с мен, защото бях чернокож, с голям нос и дислектик. Дори и като актьор ми отнема много време да проумея защо думите и буквите се разместват в съзнанието ми и излизат наяве различно.”

Дани Гловар, актьор

„Трудно изкарах училището. Чета много бавно, но обичам да намирам неща, които никой друг не е намирал – като динозавърско яйце, в което има ембрион. По света има 36, аз съм открил 35.“

Др. Джон Хорнер, палеонтолог

„Аз много бавно се справях с училището. Проблемът беше обучителното ми затруднение по времето когато нямаше къде да ти помогнат.”

Брук Дженер, олимпийски шампион

„Като дете бях наричан глупав и мързелив. На теста SAT имах 159 от 800 точки по математика. Моите родители нямаха и идея, че аз имам обучителни затруднения.”

Хенри Уинклер, актьор

Всички права запазени

За контакт с нас

Имате въпроси? Позвънете ни на  0889708825 или ни пишете на praktika.azbukarche@gmail.com

Следвай ни